Quadraamleerlingen stelen de show tijdens Q-highschool Q-night

Q-Night 2023
Hoe waardevol voor onze Quadraamleerlingen dat er een plek is waar ze hun talent kunnen ontwikkelen. Natuurlijk als eerste op hun eigen school bij hun muziek, dans, drama etc docent maar zeker op de tweede plaats in het Posttheater tijdens de Q-night.
Bijzonder om te zien hoe deze jonge artiesten zich ontwikkelden in het Posttheater op 7 juni j.l. ’s Middags maakten ze kennis met elkaar en kregen ze coaching zodat ze ’s avonds voor een bomvolle zaal konden laten zien wat ze in hun mars hadden.
Fijn om wederom te ervaren hoe ze elkaar steunden en hielpen wanneer de zenuwen te hoog worden. Heerlijk ook hoe ze elkaar weten te vinden voor een partijtje jammen.
Enkele van de acts zijn gevraagd om op het Amzaf festival op 1 juli in Ede op te treden, dus heb je deze Q-night gemist dan is er nog een mogelijkheid om: Ella Vullings, Liza Mientjes & Lieke Helmer, Kanter van Vreeland, Sylvianne van de Kaa, Jeslyn Pullen en Yonca Kaplan nogmaals of terug te zien.
Ook geen tijd om naar het Amzaf festival te komen dan hieronder een impressie van de Q-night in het Posttheater in Arnhem dat tot de nok toe vol zat met extatische bezoekers. Ouders, broers, zussen, nichtjes, neefjes, opa’s en oma’s. Maar ook klasgenoten, mentoren en directie van onze scholen waren aanwezig.
Waar de zaal tijdens de soundcheck in de middag nog aangenaam koel aanvoelde, leek het nu meer op een verzengende Sahara. De drankjes vlogen dan ook over de toonbank in het café, waar de 225 bezoekers zich bij aanvang verzamelden.

Backstage steeg de spanning naar ongekende hoogtes naarmate de klok richting 19.15 uur tikte. Sommige leerlingen kregen geen hap meer door hun keel van de intense nervositeit. Dat kon trouwens ook komen door de overvloed aan snacks die ze in de middag al gegeten hadden, toen de avond nog mijlenver weg leek. Maar liefst 91 leerlingen stonden klaar om hun kunsten op het podium te tonen. Van weelderige Urban dans tot dromerige klassieke pianoklanken en een Rock and Roll medley die de zaal deed bewegen. Her en der werd er een traan weggepinkt bij het zelfgeschreven nummer over een overleden oma en klonk er “aaaah” door een ‘cutness overload’ (liet ik mij vertellen) bij onze jongste zanger die met zijn glitterhoedje op menig meidenharten deed smelten.

 

Het ontbrak deze avond absoluut aan niets! De kleuren van de belichting dansten betoverend mee op het geluid. De vibe was ongekend positief, waardoor de hele zaal overspoeld werd met een golf van enthousiasme. Er werd wild geklapt, uitbundig gejuicht en de zaal werd regelmatig verlicht door het schijnsel van talloze zaklampen van Smartphones die als sterren aan de hemel fonkelden.

 

Aan het einde van de avond was de ontlading groots. Er klonk een orkaan van waardering en bewondering door het publiek voor de prestaties die ze zojuist hadden gezien. Het was een grandioze climax van een onvergetelijke avond vol onvergetelijke momenten.

 

De leerlingen ontvingen allemaal een mooie roos van organisator Rens van Renswoude van de Q-highschool. Er werd onderling veel geknuffeld zoals pubers dat graag doen.

 

“Tot volgend jaar hé, dan doen we zeker weer mee!”

Over de acts: 
De show begint met een intrigerende voordracht van niemand minder dan Cruella de Vil. Het publiek wordt onmiddellijk gegrepen door de mysterieuze sfeer die ze creëert, en er ontstaat een nieuwsgierigheid naar wat er komen gaat. Terwijl haar woorden de zaal doordringen, kun je bijna de gedachten van het publiek horen: “Wat gaat dit brengen?” Maar al snel wordt duidelijk dat Cruella de Vil niet alleen een personage is, maar ook de presentatrice van de avond.
Ella Vullings van het Beekdal Lyceum Ella betreedt het podium en trapt af met een indrukwekkende voordracht van haar creatieve schrijven. Ze heeft het moedige besluit genomen om het zware onderwerp van zelfdoding te benaderen met een vleugje humor. Terwijl ze haar woorden uitspreekt, doorkruisen blikken elkaar en worden ogen groter. Haar zinnen zijn confronterend en dagen het publiek uit om diep na te denken. Een mix van emoties overspoelt de zaal. Maar het is niet alleen het onderwerp dat de aandacht trekt. Het is ook de rust en elegantie waarmee Ella haar stuk voordraagt, als een ware meesteres van het woord.
Julia van Veeken, Stedelijk Gymnasium Arnhem speelt een adembenemende en betoverende serenade. Het is alsof de tijd even stilstaat, en we beseffen meteen: deze avond zal onvergetelijk zijn! Een golf van ontzag verspreidt zich door de zaal wanneer de vingers van Julia ogenschijnlijk moeiteloos over de pianotoetsen glijden. Haar muzikaliteit raakt de diepste snaren van onze ziel. Haar schoenen, bedekt met schitterende glitters, lijken te dansen op het ritme van haar spel en elke keer dat haar voet het pedaal raakt, wordt het podium verlicht met een sprankelende magie.
Rivers vocal groep, Rivers International School bestaande uit getalenteerde zangers van over de hele wereld, bracht een adembenemende uitvoering van prachtige Afrikaanse zang. Ondanks de korte duur van hun optreden, was het een ware krachtexplosie. Het was een genot om naar te kijken en te luisteren, en we hadden hier urenlang van kunnen genieten.
OCDC, Olympic College Dance Crew Zodra deze dansers het podium betreden, is het onmogelijk om stil te blijven zitten. Een krachtige mix van hip-hop en jungle vibes vult de lucht en brengt een onweerstaanbare energie met zich mee. Met elke beweging die ze maken, straalt er een grandioze energie van hen af. De zaal transformeert in een feeststemming!
Horizon, Candea College Terwijl de band een medley van klassieke rocknummers speelt, waaronder hits van Queen, wordt er voldoende ruimte gecreëerd voor de gitaarsolo’s van de gitarist. Het voelt alsof je op de dansvloer staat van een iconisch Amerikaans schoolfeest, zoals je die kent uit de films.
Strawberries, Beekdal Lyceum Deze jonge en dynamische band straalt een ongelooflijke energie uit die het publiek vanaf het podium bereikt. Ze hebben de lat hoog gelegd door te kiezen voor het nummer “Septembersong” van JP Cooper. Met volle overgave brengen ze een uitvoering die barst van passie en enthousiasme.
Just in Time, Lyceum Elst Deze artiesten nemen ons moeiteloos mee in hun betoverende droomwereld met het nummer “Dream a Little”. Met een zwierigheid en elegantie verleiden ze het publiek, dat enthousiast meeklapt op het ritme.
Liza Mientjes en Lieke Helmer, Lyceum Elst Hun stemmen versmolten op magische wijze tot één geheel, dat dezelfde kracht en emotie had van Adèle. Als het je al zou lukken om van verbazing nog een woord uit te brengen dan zou “wow” het perfecte woord zijn.
Kanter van Vreeland, Stedelijk Gymnasium Arnhem is met zijn 12 jaar het jongste talent van de avond. Aan spontaniteit en glans geen gebrek. Hij brengt ons een charmeoffensief met het nummer: Another Love. Het lukt hem zelf om meiden te laten huilen. Als dat geen echte artiest is….
Ocean Flowers, Candea College, Bruno Mars, maak maar plaats! Ocean Flowers verplettert het publiek met hun adembenemende uitvoering van het prachtige nummer “Talking to the Moon”. De loepzuivere zang raakt de harten van het publiek rechtstreeks, terwijl de melodie als een betoverende golf door de zaal spoelt. “Kippenvel over mijn hele lijf,” fluistert een vrouw naast me, haar ogen vol ontzag. Het applaus dat losbarst, spreekt boekdelen en onthult dat velen deze ervaring delen.
XEAN, Q-highschool, presenteren een werk van eigen hand: een nummer dat de ziel raakt en het hart beroert. De act ademt de kunst van Spoken Word uit, een magische samensmelting van woorden en emoties. Elk woord dat uit de mond van de twee jonge zangers stroomt, getuigt van hun diepgewortelde passie en persoonlijke verhaal. Ze worden begeleid door een pianospel dat eenvoudig maar mooi is.
Boompies, Q-highschool, En daar verscheen ze weer, als een ware muzikale legende: de onovertroffen Adele. Dit keer vertolkt door een grote groep leerlingen van verschillende Quadraamscholen. De zaal vulde zich met een groot enthousiasme.
Pallacoil, Q-highschool, “Smells Like Teen Spirit”. Dit iconische nummer, dat je gewoonweg moet kennen, werd nieuw leven ingeblazen doormiddel van een vrolijke ukelele door deze band. De gitarist nam zijn podium en leverde een solo waar je “u” tegen zegt. Ondertussen zorgde de jonge zanger voor een onvergetelijke vocale prestatie, waarbij hij de intensiteit en rebellie van het nummer perfect wist over te brengen. Deze hardrockband bewees dat ze de erfenis van dit legendarische nummer waardig waren. 
Artic Donkeys, Q-highschool, Een kraakheldere stem met een unieke sound, die de hele zaal vult. Achter het keyboard staat een swingende meid die de muziek tot leven brengt met haar ritmes. Tegelijkertijd laat de drummer de kracht en vaardigheid van een volwassen drummer horen. Met een ongekend enthousiasme en een ondeugende flair zijn ze zijn niet te stoppen, want ongevraagd besluiten ze om een tweede nummer te spelen, waarbij de gitarist als een ware rockster over het podium glijdt. Deze spontane actie zorgt voor een explosie van opwinding in de zaal.
Alyssah Mattheeuw, Olympus College De urban dance die wordt opgevoerd is indrukwekkend! Met de flexibiliteit van een slang beweegt het lichaam van Alyssah over het podium. Haar heupen schieten weelderig heen en weer. Wat deze performance zo bijzonder maakt, is dat ze contact maakt met het publiek, waarbij ze vrolijk lacht en een connectie tot stand brengt.
Meental Guntuboyina, Rivers International School met een schitterende jurk en hoge hakken betreedt ze vol zelfvertrouwen het podium. Haar klassieke uitstraling laat al vermoeden dat ze een operanummer ten gehore zal brengen. De klanken van een prachtig klassiek stuk van Vivaldi vullen de ruimte, en de andere deelnemers worden op een betoverende manier geïntroduceerd in de wereld van klassieke muziek. Ze heeft een ongelooflijke controle over haar zang. Terwijl haar mond maar een klein beetje opent, weerklinkt er een enorme klank die rechtstreeks de harten van de luisteraars raakt.
Floor van Houten, Candea College, We hebben haar al eerder horen zingen tijdens de rockmedley, maar pas bij het Nederlandse nummer “Laat me los” konden we echt volop genieten van haar loepzuivere en prachtige stem. Als een ware singer-songwriter, begeleid door haar gitaar, raakt ze het publiek met haar oprechte emotie, die weerklinkt in elke noot die ze zingt. Floor heeft de allure en uitstraling van een echte artiest, het zit gewoon in haar natuur.
Beyond Lorentz Band, Lorentz Lyceum De aanwezigheid van een complete band op het podium wekt meteen hoge verwachtingen. Het is een verrassing om instrumenten te zien die we nog niet zijn tegengekomen zoals de cello en saxofoon. Ze weten ons te verrassen met een prachtige uitvoering van “Hallelujah”. De docent en dirigent van deze band verdient zeker een speciale vermelding. Hij straalt trots en overgave uit terwijl hij zijn leerlingen aanschouwt. Het is duidelijk dat hij hen met passie en toewijding heeft begeleid in hun muzikale groei.
De Musketiers, Lyceum Elst Vandaag werd de naam bedacht en daar staan ze dan, de drie musketiers. Terwijl ze het nummer van Coldplay ten gehore brengen, ontstaat er halverwege een onverwachte twist. Eén van de artiesten trekt het haarelastiek uit, waardoor er een extra dosis rock-‘n-roll in de lucht hangt! De pianist is een ware sensatie om naar te kijken. Zijn talent en passie zijn duidelijk zichtbaar op zijn gezicht, dat gevuld is met een stralende glimlach. Hij betrekt niet alleen de andere musketiers, maar ook het publiek bij hun energieke en vermakelijke show.
Sylvianne van der Kaa, Candea College Met haar hartverscheurende eigen geschreven en gecomponeerde nummer brengt ze een eerbetoon aan haar overleden oma. Al bij de eerste pianotoon veroorzaakt ze kippenvel bij het publiek. De zaal valt stil. Het nummer dat ze ten gehore brengt, “When the Time is Right”, is zo ontzettend knap geschreven en gezongen.
Het zal geen wonder zijn dat wanneer dit nummer op Spotify verschijnt, het viraal gaat.
Sylvana heeft bewezen dat muziek de kracht heeft om ons te verbinden en gevoelens te uiten die soms moeilijk onder woorden te brengen zijn.
Jeslyn Ullen, Candea College Met haar krachtige stem en indrukwekkende controle neemt ze het publiek mee in een nummer dat gaat over een gebroken liefde. Haar zang lijkt moeiteloos te gaan, alsof ze het in één adem doet. Ze domineert het podium met haar aanwezigheid en laat haar emoties op een meeslepende manier horen en zien.
Yonka Kaplan, Olympus College Met het nummer: “Alles is Grijs” brengt ze een indrukwekkend eerbetoon aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije. Ze zingt het nummer in het Nederlands en Turks. Het toont de verbondenheid en solidariteit met de getroffenen en benadrukt het belang van het delen van emoties, ongeacht de taal die we spreken. Het nummer draagt een diepe emotie met zich mee, en ze weet deze emotie op een prachtige, zachte manier over te brengen. Yonka straalt als artiest zelfvertrouwen en charisma uit. 
Black Diamondz, VMBO ’t Venster De avond wordt spectaculair afgesloten met een gigantische, energieke dansact. Een groep getalenteerde dansers betreedt het podium en neemt het publiek mee op een onvergetelijke reis vol opzwepende beats en verleidelijke moves. De Black Diamnonz krijgen het voor elkaar om het publiek met een grote glimlach terug te laten denken aan deze avond.