MODULE: ¡VAMOS A HABLAR ESPAÑOL!

¡Hola! Bienvenidos a la clase de español.

Het Spaans is met 480 miljoen moedertaalsprekers één van de grootste talen ter wereld. En miljoenen mensen over de hele wereld leren Spaans als tweede taal. Als je Spaans leert, gaat er dus een hele nieuwe wereld voor je open!

In deze eerste module maak je kennis met de Spaanse taal en cultuur. Je leert hoe je jezelf voor kunt stellen en om iets te vertellen over je familie. Er is aandacht voor de uitspraakregels en voor luistervaardigheid, zodat je niet alleen kunt spreken, maar je gesprekspartner ook kunt verstaan. Aan het eind van de module breng je dat allemaal in de praktijk: tijdens een speeddatesessie ga je in gesprek met moedertaalsprekers van het Spaans.

Het volgen van deze module wordt sterk aangeraden voor leerlingen die het eindexamenprogramma Spaans willen volgen.

Alle leerlingen met interesse in de Spaanse taal en cultuur

Woensdagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur

Geen, dit is een startmodule

Elke Brouwer de Koning en Simone Fenna Walst

Hieronder staan de modules van blok 2, 3 en 4

MODULE: TAPAS O TACOS?

Ben je gek op koken en houd je van buitenlands eten? In deze module Spaans maak je kennis met de gerechten en ingrediënten uit de vele kleurrijke en smaakvolle keukens die de Spaanstalige wereld telt, zoals: Spaanse tapas, Mexicaanse taco's en tortilla's en Argentijnse empanada's.
Je leert wat de belangrijkste gerechten zijn en om recepten te lezen, zodat je zelf je favoriete eten kunt maken. Ook ontdek je hoe voedingsmiddelen in het Spaans heten en hoe je iets kunt bestellen in een horecagelegenheid. Dat laatste ga je ook echt in de praktijk brengen in een tapasbar of een Latijns-Amerikaans restaurant!
Iedereen die geïnteresseerd is in de gerechten uit de Spaanstalige wereld én in de Spaanse taal en cultuur is welkom.

Iedereen die graag Spaans wil leren spreken en zich wil verdiepen in de Spaanse cultuur

Geen

Simone Fenna Walst en Elke Brouwer de Koning

MODULE: ORGANISEER JE EIGEN FREE WALKING TOUR

Een leuke manier om een nieuwe stad te leren kennen is een rondleiding met een lokale gids. In steden over de hele wereld worden Free Walking Tours georganiseerd: informatieve stadswandelingen die toeristen een bijzonder inkijkje geven in de plek waar ze vakantie vieren.

In deze module ben jij de gids. Samen met je medeleerlingen organiseer je een rondleiding voor Spaanstalige bezoekers van jouw woonplaats. Je maakt in het Spaans een uitnodiging en leert hoe je informatie kunt geven over de interessantste plekjes. Je krijgt alle vrijheid om de tour zo in te richten als je wil.

Er wordt vooral aandacht besteed aan de woordenschat en uitspraakregels die je nodig hebt om de rondleiding te geven en je leert wat je moet doen als je een onverwachte vraag krijgt.

Als je deze module hebt afgerond, ben je in staat om een presentatie te geven in het Spaans. Je kunt een kort gesprekje voeren met je gasten en hun vragen beantwoorden. Bovendien kun je nu praten over wat je ziet in de stad en dat komt mooi van pas als je zelf op vakantie gaat naar Spanje!

Iedereen die geïnteresseerd is in de Spaanse taal en cultuur

Woensdagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur

Basiskennis van het Spaans is vereist (bij voorkeur heb je module 1.1 en 1.2 gevolgd)

Elke Brouwer de Koning en Simone Fenna Walst

MODULE: HOE OVERLEEF IK MIJN VAKANTIE IN SPANJE?

Je gaat op vakantie naar Spanje! Helaas spreek je nog niet vloeiend Spaans. Je kent alleen wat basiswoorden en standaardzinnetjes. En de Spanjaarden spreken zo snel! En dan spreken ze ook nog eens vaak geen Engels. Hoe overleef jij die vakantie?
Door deze module te volgen, ga jij je helemaal redden tijdens je volgende vakantie in Spanje. Je boekt feilloos je favoriete excursie, checkt met gemak in bij een hotel en kunt belangrijke borden lezen in de openbare ruimte. Ook kun je Spanjaarden om informatie vragen, begrijpen waar ze het over hebben en hierop reageren. Als je de mensen niet goed verstaat, weet jij wat je moet zeggen om ze het te laten herhalen, en dan wat minder snel!
Iedereen die graag naar Spanje op vakantie gaat en daar in het Spaans wil communiceren en al enige basiskennis heeft, is welkom.

Iedereen die de Spaanse taal wil leren spreken en zich wil verdiepen in de Spaanse cultuur

Woensdagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur

Basiskennis van de Spaanse taal of minimaal 2 modules Spaans in de Q-highschool afgerond

Simone Fenna Walst en Elke Brouwer de Koning