KENNISMAKINGSMODULE: ORGANISEER JE EIGEN FREE WALKING TOUR

Een leuke manier om een nieuwe stad te leren kennen, is een rondleiding met een lokale gids. In steden over de hele wereld worden Free Walking Tours georganiseerd: informatieve stadswandelingen die toeristen een bijzonder inkijkje geven in de plek waar ze vakantie vieren.
In deze module ben jij de gids! Samen met je medeleerlingen organiseer je een rondleiding voor Spaanstalige bezoekers van jouw woonplaats. Je maakt in het Spaans een uitnodiging en leert hoe je informatie kunt geven over de interessantste plekjes. Je krijgt alle vrijheid om de tour zo in te richten als je wilt. Er wordt aandacht besteed aan de woordenschat en uitspraakregels die je nodig hebt om deze rondleiding te geven en leer je wat je moet doen als je een onverwachte vraag krijgt.
Als je deze module hebt afgerond, ben je in staat om een presentatie te geven in het Spaans. Je kunt een kort gesprekje voeren met je gasten en hun vragen beantwoorden. Bovendien kun je nu praten over wat je ziet in de stad en dat komt mooi van pas als je zelf op vakantie gaat naar Spanje!

Alle leerlingen met interesse in de Spaanse taal en cultuur

Woensdagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur

Geen

Docenten:
Elke Brouwer de Koning en Simone Fenna Walst

Hieronder staan de modules van blok 4

MODULE: HOE OVERLEEF IK MIJN VAKANTIE IN SPANJE?

Je gaat op vakantie naar Spanje! Helaas spreek je nog niet vloeiend Spaans. Je kent alleen wat basiswoorden en standaardzinnetjes. En de Spanjaarden spreken zo snel! En dan spreken ze ook nog eens vaak geen Engels. Hoe overleef jij die vakantie?
Door deze module te volgen, ga jij je helemaal redden tijdens je volgende vakantie in Spanje. Je boekt feilloos je favoriete excursie, checkt met gemak in bij een hotel en kunt belangrijke borden lezen in de openbare ruimte. Ook kun je Spanjaarden om informatie vragen, begrijpen waar ze het over hebben en hierop reageren. Als je de mensen niet goed verstaat, weet jij wat je moet zeggen om ze het te laten herhalen, en dan wat minder snel!
Iedereen die graag naar Spanje op vakantie gaat en daar in het Spaans wil communiceren en al enige basiskennis heeft, is welkom.

Iedereen die de Spaanse taal wil leren spreken en zich wil verdiepen in de Spaanse cultuur

Woensdagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur

Basiskennis van de Spaanse taal of minimaal 2 modules Spaans in de Q-highschool afgerond

Docenten:
Simone Fenna Walst en Elke Brouwer de Koning