MODULE: BEDRIJFSECONOMIE WERKCOLLEGE'S DEEL 2

Bedrijfseconomie bestaat uit een lineair programma en keuzemodules. Je kunt je hier inschrijven voor het lineaire programma, deel 2. Je werkt zelfstandig het tweede deel van het programma door. Dit bestaat uit het onderdeel geld verdienen. Je werkt met de (digitale) methode Cumulus in een tempo dat bij jou past. Eén keer in de drie weken is er een werkcollege gepland. Zie de planning hieronder bij 'Lessen'. In een werkcollege staan steeds twee thema's centraal. Daarin krijg je (extra) instructie van de docent en kun je vragen stellen over dat thema. Daarnaast is het ook mogelijk om één keer per week met de docent te chatten. Tussentijds kun je je ook inschrijven voor keuzemodules die bij het vak bedrijfseconomie horen.

HAVO 4, VWO 4 en 5

Vrijdag van 14.30 tot 16.00 uur

Basisvaardigheden bedrijfseconomie en geld lenen

Bram Schleedoorn

KENNISMAKINGSMODULE: KENNISMAKING MET BEDRIJFSECONOMIE

Bedrijfseconomie gaat over praktisch, economisch leven, waarbij je leert over ondernemen, werken binnen een onderneming en het organiseren van je eigen financiële situatie. Het vak leert je praktisch te kijken, te doen en te onderzoeken. In deze introductiemodule gaan we onderzoeken of jij het in je hebt om ondernemer te worden. We gaan het hebben over geld verdienen en kijken bij echte bedrijven hoe deze winstgevend zijn en blijven. Het helpt je met je studiekeuze voor volgend jaar. Voor iedereen die iets over ondernemen of bedrijven wil leren!

HAVO 3, VWO 3 en andere geïnteresseerden

Donderdag van 14.30 tot 16.00 uur

Geen

Tim Maatman

MODULE: STUDIEVAARDIGHEDEN VOOR BEDRIJFSECONOMIE

Leuk zo’n boek maar hoe werk & leer je eruit? In deze module gaan we verschillende manieren bekijken om dit aan te pakken. Iedereen leert op zijn of haar eigen manier en wat bij de één werkt, hoeft bij de ander niet te werken. In deze module leer je welke leerstijl het beste bij jou past waardoor je sneller en effectiever zult leren en leren leuker wordt. Daarnaast zullen we ook inzoomen op andere vaardigheden die je nodig hebt bij het vak bedrijfseconomie zoals lees- en rekenvaardigheid en zullen we gaan onderzoeken hoe onze hersens werken en wat we kunnen doen om ze beter te laten functioneren. Deze module is verplicht voor leerlingen die het lineaire programma volgen voor bedrijfseconomie.

HAVO 4, VWO 4 en 5

Woensdag van 14.30 tot 16.00 uur