Leerwerkplek

Wil jij innovatief onderwijs ontwerpen én leerlingen Spaans leren? Dan is een leerwerplek bij de Q-highschool Arnhem misschien iets voor jou! Heb jij het lef om het net even anders te doen?

"Stuur gerust je motivatie naar mij!"
Wieke van Dijk
Regisseur Spaans

w.vandijk@quadraam.nl

GEEF JIJ HET VAK SPAANS MEER KLEUR? 

De Q-highschool van Quadraam ontwikkelt samen met Instituut Archimedes van Hogeschool Utrecht een modulair (examen)programma Spaans, waaraan alle leerlingen van de veertien Quadraamscholen kunnen deelnemen. Er doen leerlingen mee van alle leeftijden en alle niveaus. Dat maakt het ook zo uitdagend voor onze docenten: deze leerlingen willen graag op maat bediend worden. Ons motto is namelijk: de leerling in de regie. Een leerling bepaalt zelf wat en hoe hij wil leren. En dat motto nemen wij heel serieus!  

Het programma geven we vorm in parcoursen. Parcoursen zijn modulair opgebouwde programma’s die kunnen leiden tot het eindexamen in een bepaald vak. De exameneisen liggen vast, maar de route ernaar toe is flexibel. Leerlingen stellen hun eigen programma samen en bepalen zelf het startmoment, het tempo en de volgorde van hun traject.  

WIJ ZOEKEN JOU! 

Voor het parcours Spaans zijn wij op zoek naar enthousiaste studenten van de lerarenopleiding Spaans die over de modernste (vak)didactische vaardigheden, creativiteit én ontwerpvaardigheden beschikken! We hebben plek voor ongeveer 2 enthousiastelingen. 

Je bent geïnteresseerd in onderwijsinnovatie en draagt daar graag aan bij. Je ziet het als een uitdaging om leerlingen van alle niveaus en leeftijden Spaans te leren en voor dat doel lesmateriaal te verzamelen en te ontwikkelen. Daarbij maak je volop gebruik van wat er in de echte wereld en de digitale wereld voorhanden is. Je kunt je goed verplaatsen in de belevingswereld van pubers. Je weet hen te enthousiasmeren voor de Spaanse taal en cultuur en hen te stimuleren om daar ook buiten de les mee bezig te zijn.  

Je wilt projectmatig leren werken: je werkt graag samen met anderen binnen een bepaald tijdsbestek aan een concreet resultaat. Je bent zelfstandig en proactief. Daarnaast ben je digitaal vaardig en heb je sprankelende ideeën voor online en offline leren. Natuurlijk beschik je ook over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands 

 

WAT GA JE DOEN?  

 • Samen met een andere student verzorg je de kennismakingsmodules Spaans bij de Q-highschool. Dit zijn thematische modules van 8 weken, waarin leerlingen op een speelse en avontuurlijke manier kennis kunnen maken met de Spaanse taal en cultuur. 
 • Je hebt een rol in de begeleiding van individuele of groepjes leerlingen die deelnemen aan meer gevorderde modules van het parcours Spaans. 
 • Je levert een belangrijke bijdrage aan de inrichting en vulling van het digitale platform dat op dit moment ontwikkeld wordt voor het parcours Spaans. Dit betekent dat je authentiek lesmateriaal verzamelt, redigeert of ontwerpt dat past bij een bepaald thema en dat gebruikt kan worden door leerlingen met verschillende interesses en van verschillende niveaus. Je maakt hiervoor gedurende jouw hele stageperiode deel uit van een projectgroep. 
 • Je kunt werken aan je stageopdrachten en lessen binnen de Q-highschool, of binnen een aantal andere scholen van Quadraam. 

 

Voor jou...

HOE ZIET JOUW WERK ERUIT?  

Je werkt samen met andere studenten en docenten Spaans in een projectteam voor de digitale leeromgeving en bij de voorbereiding en uitvoering van modules. Verder heb je contact met het organiserend Q-highschoolteam, de projectleider en je begeleiders.  

De modules in de Q-highschool zijn deels online en deels fysiek, meestal 50%-50%. Dus het is mogelijk om een deel van je werktijd vanuit huis te werken. Bij fysieke lessen of andere activiteiten ben je uiteraard aanwezig. Fysieke lessen vinden altijd plaats op één van de Quadraamscholen, meestal in Arnhem. Het projectwerk kan ook in Duiven uitgevoerd worden. 

 

WAT BIEDEN WIJ JOU?  

 • Een uitdagende leerwerkplek voor studenten uit alle leerjaren van de lerarenopleiding Spaans; 
 • De mogelijkheid om in samenwerking met anderen innovatief onderwijs te leren ontwikkelen én uitvoeren; 
 • Uitstekende begeleiding door: de projectleider van het digitale platform, de docenten Spaans die aan de Q-highschool verbonden zijn en de schoolopleider/instituutsopleider; 
 • Een vergoeding passend bij het niveau van de stage/werkzaamheden (de vergoeding voor de stage is € 300 bruto per maand bij 0,8 fte. Voor een lio is een lio-vergoeding mogelijk van € 1.415 bij een fulltime stage). 
 • Er is de mogelijkheid om bij goed functioneren naast je stage betaald extra werkzaamheden te verrichten (ca. € 180-200 per maand bruto). 

Een super kans om aan de slag te gaan

Lekker (bij)verdienen!

Goed voor op je CV!

Kom jij in ons team?

 • Je hebt zin om modules te ontwerpen
 • Je bent klaar voor deze leuke doelgroep!
 • Stuur je motivatie naar Wieke