“No Shit Sherlock”

Het oplossen van een moord kan vaak ontzettend ingewikkeld zijn! De meest bizarre personen, moordwapens en plaats delict passeren de revue tijdens beraad met de hoofdrechercheur. Raak jij ook gefascineerd door artikelen online of Netflix series als Making a Murderer, Sherlock of Mindhunter? Tijdens dit avontuur leer je hoe je zo’n fantastisch spannend verhaal schrijft. Wat zijn personages, hoe werk je die uit en laat je ze terugkomen? Hoe werkt de opbouw van spanning? Welke details maken het verhaal nog sappiger? Jullie geschreven verhaal wordt in een volgend avontuur gebruikt als casus wanneer leerlingen een fictieve moord (die van jullie) op gaan lossen. Het verhaal verdwijnt dus niet in de kast maar wordt direct “levend” gemaakt. Laat jij je fantasie gaan....

Wat weet en kun je na het volgen van dit avontuur?

• Je weet wat de succesfactoren zijn bij het schrijven van een thriller
  • Je hebt geleerd wat personages zijn en hoe je deze kunt uitwerken
  • Je hebt geleerd wat motieven en alibi’s zijn en past deze toe op de personages
  • Je weet hoe je een verhaal op moet bouwen en in welke volgorde je het verhaal moet onthullen

Leerlingen die houden van verhalen schrijven en/ lezen en een flinke dosis fantasie bezitten

Wordt later bekend, duurt van 14:30 tot 17:00 uur incl. afternoon snack
(Blok 2 loopt van de week van 4 november tot de week van 13 januari 2020)

Als je na het lezen van deze tekst nog vragen hebt over deze module, stel ze dan aan Wieke van Dijk van de Q-highschool, w.vandijk@q-highschool.nl.