DEELNEMEN

PARCOURSEN

GOOD TO KNOW

• Blok 2 loopt van de week van 4 november 2019 t/m de week van 13 januari 2020
  • Vul bij aanmelden de juiste gegevens in je profiel in. Zo word je goed op de hoogte gehouden
  • De modules zijn van 14:45 tm 16:15 uur of van 16.15 tot 17.45 uur
  • Een module duurt 8 weken + 1 week waarin je je opbrengsten deelt of een product/ toets maakt
  • Een module vindt niet altijd plaats op jouw eigen school, je bezoekt andere Quadraamscholen of unieke passende locaties
  • Reizen van max. 20 minuten (met de fiets) doe je zelfstandig, alles daarboven en in periodes van slecht weer word je vervoerd met een taxi
  • Deelname aan een parcours is gratis

PARCOURSEN

Een parcours leg je als leerling af, als je graag een (examen)vak wilt volgen, dat op je eigen school niet wordt aangeboden.

De Q-highschool biedt examenvakken aan die op sommige scholen van Quadraam niet aangeboden kunnen worden, vanwege het kleine aantal leerlingen dat er op school voor kiest.

Dit betekent dat je tóch een examenvak kunt kiezen, dat bij je profielkeuze of bij je persoonlijke interesse past. Je volgt dit vak samen met leerlingen van andere scholen van Quadraam. Op dit moment biedt de Q-highschool al de vakken informatica, filosofie en wiskunde D aan.  Binnenkort komen daar bedrijfseconomie (Management & Organisatie) en Spaans bij. De komende jaren breiden we dit aanbod verder uit met vakken waaraan leerlingen en schoolleiders van Quadraam behoefte hebben, bijvoorbeeld met Chinees, Arabisch of muziek als examenvak.

De examenvakken zijn modulair opgebouwd. Dat betekent dat je als leerling losse modules volgt, die samen één examenprogramma vormen. Iedere module bestrijkt 8 weken. In de 9de week sluit je de module af met een eindproduct (een opdracht of een toets).

Je kunt variëren in volgorde en in tempo én je kunt het examenprogramma (als je alle modules gevolgd hebt) eerder afronden dan in het eindexamenjaar. Jij bepaalt je eigen parcours! Op het moment dat jij besluit niet het gehele examenprogramma te volgen, behaal je toch certificaten die bewijzen dat jij kennis en vaardigheden op het betreffende vakgebied hebt opgedaan. Die kunnen in de toekomst goed van pas komen.

Wil je weten hoe de stappen van een parcours werken?