U bent veroordeeld tot ….

Wil jij weten wat er moet gebeurt voordat iemand veroordeeld wordt? Na een arrestatie begint er een proces om de (on)schuld van de verdachte te bewijzen. Een advocaat, rechter, officier van justitie en griffier zijn betrokken. Wie zijn dit eigenlijk en wat is hun rol? Hoe werkt het Nederlandse rechtssysteem? Je hoort van experts hoe dit in elkaar steekt. Wat zou jouw vonnis (uitspraak) zijn in een (fictieve) strafzaak? Pleit jij schuldig of vrijspraak. We nemen ook een kijkje bij een echte strafzitting.

Wat weet en kun je na het volgen van dit avontuur?

• Je weet welke procedures er zijn voordat iemand veroordeeld wordt
  • Je weet wie er betrokken is bij een rechtszaak
  • Je maakt kennis met het Burgerlijk Wetboek
  • Je leert hoe het Nederlandse rechtssysteem werkt