“The floor is yours”

Regelmatig krijg je op school de opdracht om een presentatie te geven. Je neemt de opdracht braaf aan en bereid deze zo goed mogelijk voor. Vlak voor aanvang dreun je de door jouw bedachte tekst nog een keer op in je hoofd. Waarna je je presentatie met zweethanden aan je klasgenoten én vooral je docent geeft. Want ja, het cijfer telt mee! Bizar eigenlijk dat je wordt beoordeeld op je presentatie terwijl je nog nooit echt hebt geleerd hoe je een goede presentatie geeft!? Neem eens een kijkje op TedX.com, daar vind je werelds beste sprekers. Ze vertellen de meest interessante verhalen op een hele gemakkelijke en aantrekkelijke manier. Tussendoor weten ze ook nog grapjes te maken en contact te houden met hun publiek. Wil jij ontdekken bij welke manier van presenteren je jouw kwaliteiten en eigenschappen het beste in kunt zetten? Wil jij de beste presentaties kunnen geven in de klas, op je vervolgopleiding of later in je werk? Ontdek dan tijdens dit avontuur alle ins & outs over presentatievaardigheden.

Wat weet en kun je na het volgen van dit avontuur?

• Je leert weet wat de succescriteria zijn van een presentatie
  • Je kunt relaxter een presentatie geven
  • Je kunt een presentatie maken die je verhaal in beeld weergeeft
  • Je weet welke valkuilen je moet vermijden
  • Je leert jouw persoonlijke eigenschappen in te zetten bij je presentatie

Alle leerlingen die graag een fantastische presentatie willen kunnen geven.

Wordt bekend na de zomervakantie, duurt van 14:30 tot 17:00 uur incl. afternoon snack
(Blok 1 loopt van de week van 26 augustus tot de week van 21 oktober 2019)

Als je na het lezen van deze tekst nog vragen hebt over deze module, stel ze dan aan Wieke van Dijk van de Q-highschool, w.vandijk(at)quadraam.nl