DEELNEMEN

AVONTUREN

GOOD TO KNOW

  • Blok 4 start in de week van 30 maart! 
  • Vul bij aanmelden de juiste gegevens in je profiel in. Zo word je goed op de hoogte gehouden
  • De avonturen zijn van 15:30 t/m 18:00 uur (incl. avondeten) of 14:30 tot 17:00 uur (incl. afternoon snack)
  • Een avontuur duurt 8 weken + 1 week waarin je je opbrengsten deelt of een product maakt
  • Een avontuur vindt niet altijd plaats op jouw eigen school, je bezoekt andere Quadraamscholen of unieke passende locaties
  • Reizen tot maximaal 6 km doe je zelfstandig, alles daarboven en in periodes van slecht weer word je vervoerd met een taxi
  • Deelname aan een avontuur is gratis

AVONTUREN

Je kunt meedoen aan een avontuur, als je graag een antwoord wilt vinden op een leervraag of leerbehoefte die je hebt.

Voor een avontuur kun je als leerling zelf een leervraag indienen of je kunt je aansluiten bij een interessante leervraag van anderen, die ongeveer dezelfde interesse of behoefte hebben als jij. Uitgangspunt is altijd dat jij heel graag het antwoord op de leervraag wilt ontdekken.

Voorbeelden van leervragen kunnen zijn: Hoe organiseer je een top festival? Wat zijn de tien meest geloofwaardige mythes over voeding? Of hoe overleef je de eerste drie maanden op kamers?

Met behulp van een wegwijzer (een docent die goed kan ontwerpen en begeleiden) ontwerp je een avontuurlijk leertraject van acht weken en ga je samen met anderen op zoek naar antwoorden op of oplossingen voor jullie leervraag.

Tijdens een avontuur verken je altijd verschillende kennisgebieden die met het onderwerp te maken hebben. Je gebruikt niet alleen je brains, maar ook je body: theorie en praktijk worden gecombineerd. Je leert jezelf en anderen beter kennen en je leert hoe de wereld in elkaar zit en hoe jij daaraan kunt bijdragen. Ook ontmoet je mensen van wie je veel kunt leren. Met ieder avontuur kun jij je persoonlijk én intellectueel ontwikkelen!