Mens en dier

Hoe kun je zien dat een dier gelukkig, fit of juist verdrietig en/of bang is? Wat kan een mens voor een dier betekenen en een dier voor een mens? Heeft een dier emoties en wat kun je met deze emoties? In dit avontuur leer je een dier lezen, en misschien leer je zelfs met ze praten. Ontdek hoe belangrijk het is om dieren te knuffelen, maar ook wat dieren voor mensen betekenen. Denk bijvoorbeeld aan een blindengeleidehond, een koe die melk geeft of een poes die tegen je aan schurkt zodra je op de bank zit. Heb je er wel eens aan gedacht om een wild dier te aaien, zonder dat het jou aanvalt? Je merkt het al: er valt heel veel te ontdekken over de relatie tussen mens en dier!

Alle dierenvrienden die meedoen aan dit avontuur kunnen tijdens de eerste bijeenkomst samen bepalen hoe ze het avontuur in willen richten. Welke dieren komen centraal te staan? En welke vraag die jij hebt wil je zeker weten beantwoord hebben tijdens dit avontuur? Jouw eigen inbreng is dus van wezenlijk belang! 

 

 

Doelgroep:
Jongens en meiden die interesse hebben in dieren en  emotioneel / sociaal gedrag van mens en dier

Dag:

Wordt later bekend, duurt van 14:30 tot 17:00 uur incl. afternoon snack
(Blok 4 start in de week van maandag 30 maart)

Vragen?

Als je na het lezen van deze tekst nog vragen hebt over deze module, stel ze dan aan Ilse Blokland i.blokland@quadraam.nl

 

Q-Highschool

Aanmelden

Maak je aanmelding compleet op de volgende pagina.