Nieuwe kijk op het breinreductionisme door theorieën van verschillende filosofen te betrekken.

Guliz, een leerling van het Olympus College in Arnhem volgt filosofie in de Q-highschool. Lees hieronder de reactie die de Q-highschool na een bezoek van Dr.Pim Haselager mocht ontvangen! 

Tijdens de les filosofie kregen we een college van Dr. Pim Haselager.  Hij is een professor en hoofdonderzoeker (Theoretische cognitieve wetenschappen) bij het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour aan de Radboud Universiteit Nijmegen. 

Hij heeft ons een en ander verteld over zijn kijk op het breinreductionisme door theorieën van verschillende filosofen te betrekken. We kregen ook een beter inzicht van de stof die we in onze reguliere filosofie lessen hebben behandeld, want hij presenteerde een PowerPoint waarbij hij experimenten liet zien die in het echte leven van pas waren gekomen. Hij stelde ons daarbij vragen over filosofische vraagstukken met betrekking tot kennis en intelligent gedrag. We hebben ook een beter beeld over hoe de technologie bezig is met het brein. 

Ik vond het een fantastische college. We hebben er ontzettend veel aan gehad. Door middel van de voorbeelden die Dr. Pim Haselager gaf over de technologie die gericht is op het brein en de hedendaagse experimenten die plaatsvinden hebben we een betere blik op de lesstof. 

We kunnen nu beter de theorieën van de verschillende filosofen betrekken tot de ontwikkelingen die vandaag de dag gebeuren. 

Guliz Usta