SO YOU THINK YOU CAN TEACH

Dat bepaal jij!

MELD JE FAVO LERAAR NU AAN!

Heb jij een favo leraar? Wij zoeken hem/haar dus geef ons de gouden tip! Meld je leraar snel aan

Leuk dat je je ideale docent gaat aanmelden.
We willen natuurlijk een paar dingen van je weten.

Ken jij een leraar met deze skills?

• humor heeft
  • energiek en aanwezig is
  • leuke en nieuwe dingen bedenkt
  • een voorbeeld is voor de leerlingen
  • gebruik maakt van technologie
  • praktijk toepast tijdens de lessen
  • leerlingen vertrouwen geeft
  • zich verdiept in de wereld van leerlingen
  • leerlingen kan motiveren

Waarvoor zoeken we de ideale leraar?

We hebben leraren die aan dit profiel voldoen heel hard nodig bij de Q-highschool. Bij de Q-highschool kunnen leerlingen hun eigenleervragen indienen. Bijvoorbeeld: Hoe organiseer je een top festival? Wat zijn de tien meest geloofwaardige mythes over voeding? Met behulp van de ideale leraar gaan leerlingen op zoek naar antwoorden op of oplossingen voor deze vragen. Dit doen leerlingen samen met anderen, die een vergelijkbare leervraag hebben. De ideale leraar begeleidt en motiveert leerlingen bij deze zoektocht. Hij of zij doet dat niet door te onderwijzen, maar door leerlingen de weg te wijzen.

De ideale leraar verplaatst zich in de leefwereld van leerlingen en houdt daar rekening mee in het proces. Ook helpt de ideale leraar de zelfkennis en het zelfvertrouwen van leerlingen te vergroten. In de Q-highschool krijgen leerlingen een belangrijke rol bij het ontwerpen en organiseren van hun eigen onderwijs. De ideale leraar zorgt ervoor dat ieder lid van de groep de juiste, voor hem of haar geschikte, rol op zich neemt.

De Q-highschool is een initiatief van Quadraam, Gelderse Onderwijs Groep, en maakt en organiseert onderwijs waaraan alle leerlingen van de dertien Quadraamscholen kunnen deelnemen. Jij dus ook!